Cine a vazut, cine a auzit . . . sau unde sunt produsele de igienă procurate pentru grădinițe?

Asociația „Părinți Solidari” anunță „în căutare” produsele igienice în valoare de două milioane lei!

După flashmobul organizat de AO Părinți Solidari la 23 octombrie 2017, la data de 3 noiembrie 2017, de către Consiliul Municipal Chișinău  au fost alocate circa 2 milioane lei pentru procurarea produselor igienice destinate instituțiile preșcolare din mun.Chișinău. Pe parcursul lunii decembrie 2017, de către toate cele 5 Direcții de Educație, Tineret și Sport din municipiu au fost efectuate procedurile de achizitie a diverse tipuri de produse igienice.

Deci pînă aici, totul bine – bani s-au dat, produsele s-au procurat. Doar ca beneficiarii finali ai acestor 2 milioane lei, copiii ce frecventează grădinițele din Chișinău, nu prea au simtit impactul eforturilor depuse de părinți, consilierii municipali și funcționarii de la  DETS sectoriale. În urma discuțiilor cu părinții copiilor din diverse grădinițe, reiese că  nici după procurarea unor volume impunătoare de produse igienice, acestea nu sunt transmise în cantitatea necesară nemijlocit către grupele de copii, ba chiar mai mulți părinți ne-au sesizat privitor la faptul că calitatea produselor este joasă – lichidul de spălat vesela nu face spuma, iar rolele de hîrtie igienică ar fi foarte mici.

Totodată, managerii grădinițelor nu au utilizat posibilitatea dată pentru a diminua nivelul colectărilor ilegale din instituțiile pe care le gestionează, după cum ar fi  necesar, prin anunțarea părinților că instituția este asigurată pentru o anumită perioadă cu produse igienice și să spună ferm părinților că nu mai e nevoie ca ei să colecteze bani pentru aceste necesități. 

În contextul descris, pentru a aduce transparență și a se asigura că produsele vor ajunge nemijlocit la copii, AO Părinți Solidari lansează  campania Monitorizarea procedurilor de achiziție și distribuire a produselor igienice în grădinițele din mun.Chișinău, în prima etapă a căreia rugăm părinții să ne relateze despre situația privind asigurarea cu produse igienice (cantitatea livrată și calitatea produselor) a  grupei  instituției preșcolare, frecventate de copilul lor. 

Informația poate fi lăsată în comentarii la acest articol, pe pagina FB Parinti Solidari, sau expediată la email parintisolidari@gmail.com.