O educatoare, care a venit să se angajeze la grădinița, ținută după poartă și intervievată prin „domofon”

  • Post category:Articole

Chiar dacă grădinițele din Chișinău se confruntă cu o lipsă acută de pedagogi, o educatoare care a venit să se angajeze la grădinița nr.54 din sectorul Buiucani a fost întîlnită la propriu foarte rece de către administrația instituției. 
Deoarece accesul pe teritoriul instituției era restricționat de poarta încuiată, educatoarea a accesat butonul interfonului și a început discuția cu o persoană din cadrul grădiniței. Spre mirarea candidatei la postul de educator, ea nu a fost invitată în interior, dar i-a fost organizat un interviu „la rece” prin intermediul interfonului, în cadrul discuției fiindu-i adresate mai multe întrebări despre studii, experiență, etc.

Evident că văzând o astfel de atitudine și lipsă de respect, doamna a pierdut orice dorință de a mai activa în instituția respectivă, mai ales că interlocutorul ei din grădiniță a confirmat că și alte interviuri cu potențialii angajați se petrec la distanță, ținînd persoanele în stradă, în fața porții încuiate a instituției.

Deci aceasta este una din situațiile de care au parte persoanele, care doresc să activeze în grădinițele din or.Chișinău… De ce ne mirăm atunci că deficitul de cadre didactice crește an de an, în condițiile când acești oameni sunt umiliți și înjosiți încă înainte de a începe prima zi de muncă într-o grădiniță?

Locul perfect pentru intervievarea viitorilor angajați (la poarta grădiniței 54)