Ministra comentariilor șterse și a pomenei de 200 de lei pentru profesori

  • Post category:Articole

Nu știm în ce a excelat până acum Monica Babuc, dar la moment la sigur că are 2 performanțe importante:
1) Bataia de joc față de cadrele didactice și întreg sistemul educațional, recent manifestată prin marea laudă privind indexarea cu 8 % a salariilor acestora.

2) Ștergerea cu viteza luminii a comentariilor critice  de pe pagina sa de FB, cu blocarea concomitentă a utilizatorilor, care au îndrăznit să-i spuie adevărul gol-goluț despre inițiativele ministrei și acțiunile acesteia.
Am reușit să fixăm peste 20 de astfel de cazuri de ștergere a comentariilor de pe pagina Ministrei, și în articolul dat veti putea citi ce cred cu adevarat oamenii despre inițiativele de 8 % ale Guvernării.

La 11 iulie curent, Monica Babuc, care la moment ocupă responsabila funcție de Ministră a Educației, Culturii și Cercetării, a publicat pe pagina sa de FB o veste extrem de „îmbucurătoare” –  indexarea cu 8% a salariilor cadrelor didactice.

https://www.facebook.com/MonicaBabucMinistru/photos/a.713032035475844.1073741828.712012668911114/1574410196004686/?type=3&theater

Revoltate de situația creată, mai multe persoane printre care pedagogi și părinți, și-au expus poziția în raport cu publicația ministrei, marea majoritate a comentariilor fiind cu caracter negativ și critic. Dar urmărind în continuare reacțiile internautilor la lauda de 8 % a dnei Babuc, oamenii au rămas șocați de faptul că părerile lor DISPAR de pe pagina de FB a ministrei, fiind pur și simplu ȘTERSE, iar cei ce au îndrăznit să-și expuie nemulțumirea – BLOCAȚI, pentru a nu mai avea posibilitatea de a comenta. Am reușit să fixăm peste 20 de astfel de epizoade, și o mare parte din comentariile autentice ale utilizatorilor le puteti vedea mai jos.

Indignarea expusă de cei ce activază în domeniul pedagogic este mai mult decât argumentată, reieșind din faptul că pentru majoritatea pedagogilor adaosul de 8 % la salariu va constitui o sumă de 200-300 lei! O pomană preelectorală, care nu ajunge unei familii nici pentru a merge cel puțin odată după cumpărături sau pentru a cumpăra un sac de cartofi! Evident că acest adaos doar a majorat nivelul emoțiilor negative în raport cu Guvernul și a crescut nemulțumirea oamenilor, care au avut speranța că totuși vor avea parte de o majorare mai consistentă la salariu.

În contextul situației actuale, când avem sute de locuri vacante în instituțiile de învățâmînt din republică și mai puțin de 10 % din absolvenții facultăților cu profil pedagogic merg să activeze în școli și grădinițe, iar salariul personalului non-didactic constituie 1100 lei, această indexare nu reprezintă decît o bataie de joc. Și bataia de joc nu e doar fața de profesori, educatori, dadace, bucatari și alți angajați ai instituțiilor de învățămînt. Bataia de joc e în primul rând față de copiii noștri, fiincă ei sunt lipsiți de un sistem de educație, care să le asigure un nivel corespunzător de siguranță în insituția la care merg, un nivel înalt de cunoștințe și un mediu prietenos, integru și fără violență.

De unde să avem noi toate acestea în școli și grădinițe, dacă cel mai important om al sistemului educațional – ministra Monica Babuc, ne demonstrează COMPORTAMENT PLIN DE IPOCRIZIE, MINCIUNĂ ȘI IGNORANȚĂ! Cum poate o astfel de persoană să reprezinte un MINISTER AL CULTURII ȘI EDUCAȚIEI?

Mai jos puteți vizualiza o mare parte din comentariile șterse de pe pagina ministrei, dar păstrate cu grija pentru dvs de către echipa Părinți Solidari https://www.facebook.com/parintisolidari/.