Soțul directoarei grădiniței nr.53 din capitală traficant de droguri? DGETS a luat apă în gură

Detalii noi ies la iveală după scandalul de la grădinița nr.53 din cartierul Telecentru unde părinții susțin că directoarea, Tatiana Frunze cerea bani de la părinți, iar soțul acesteia iar fi amenințat cu răfuiala fizică. Stanislav Frunze ar fi lucrat în calitate de paznic la această instituției în 2016, iar în 2017 a fost arestat, impreună cu alte persoane pentru trafic de droguri. Am încercat să elucidăm situația și să aflăm dacă soțul directoarei întradevăr ar fi traficant de droguri, însă autoritățile responsabile au luat apă în gură.

Acum câteva săptămâni mai mulți părinți și educatori de la grădinița nr.53 din capitală s-au plâns că sunt obligați să achite taxe ilegale. Aceștia au mers și s-au plâns la Direcția Generală, Educației, Tineret și Sport, iar responsabilii au inițiat o anchetă care a scos la iveală mai multe încălcări grave. Una dintre educatoare susține că a fost ameninţată, de mai multe ori, de către soţul directoarei, şi el angajat al grădiniţei. „Mi-a spus că dacă nu închizi gura şi nu lucrezi cu părinţii o să fii dată afară pe articol, o să fii buhnită în maşina soţului meu şi de acolo nu o să mai ieşi. Într-o bună zi nu o să ajungi acasă”. Responsabilii de la Direcţia municipală Educaţie au efectuat un control inopinat la grădiniţă, iar concluziile trebuiau să fie prezentate după câteva zile, însă nimic, nici după câteva săptămâni.

Niciun angajat al grădiniței nr.53 nu avea cazier juridic

Mai mulți părinți susțin că soțul directoarei, Stanislav Frunze, care a lucrat în calitate de paznic la grădiniță a fost judecat pentru trafic de droguri în 2017. Conform declarației de avere din 2016 a directoarei, Tatiana Frunze, soțul acesteia a fost angajat la instituția preșcolară nr.53 ridicând un salariu anual de 12.400 lei. În declarația de avere din 2017, acesta lipsește. Site-ul judecătoriei Chișinău ne arată că Frunze Stanislav Victor în noiembrie 2017 a fost cercetat într-un dosar penal, în baza articolului 217,1 , alin. (4), circulația ilegală a drogurilor. Pedeapsa fiind de de la 7 la 15 de ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani. Pentru a ne convinge că este vorba de una și aceeași persoană am solicitat informații privind identitatea soțului Tatianei Frunze, care a activat în grădiniță, Direcției Generale, Educație, Tineret și Sport, Direcției educație sectorul Centru, primarului interimar, Ruslan Codreanu, și administrației instituției de învățământ preșcolar nr.53. Din toate sursele citate mai sus, doar Direcția educație sectorul Centru ne-a oferit un răspuns în care se specifică că angajatorul personalului din instituția de educație timpurie nr.53 este doamna Frunze, care poate să ne ofere informația solicitată. “În urma controalelor efectuate în instituția respectivă printre neregulile grave atestate s-a constatat și lipsa cazierelor juridice la toți angajații”, se arată în răspunsul primit de la șefa direcției educație Centru, Natalia Strajesco din 18 iunie.

Se ascunde intenționat adevărul despre fostul angajat al grădiniței

Conform registru.md în R.Moldova există două persoane cu numele Frunze Stanislav, unul fiind domiciliat în Ungheni, al doilea în Chișinău. Conform informațiilor de pe site-ul judecătoriei, Stanislav Frunze Victor, este domiciliat în Chișinău, este căsătorit și are doi copii, informații indicate și în declarația de avere a Tatianei Frunze. Faptul că restul surselor solicitate nu ne-au oferit un răspuns, ne face să credem că se dorește intenționat ascunderea activității infracționale a fostului angajat, Stanislav Frunze în calitate de paznic al grădiniței nr.53.