Cum se fură din alimentația elevilor (scrisoare anonimă)

Am scos din lădița poștală această scrisoare anonimă cu puțin timp înainte de a se începe toată istoria cu pandemia, după care a urmat STAREA DE SITUAȚIE EXCEPȚIONALĂ, închiderea școlilor și grădinițelor, interzicerea liberei circulații, tot dezastrul pandemic din țara noastră …

Scrisoarea a rămas uitată până la cazul de intoxicație de la Liceul Municipal cu profil sportiv din Chișinău, care a avut loc în prima jumătate a lunii noiembrie 2020. Atunci din nou au apărut multe semne de întrebare despre cum se organizează procesul de alimentație a copiilor și elevilor din instituțiile de învățământ din mun.Chișinău. E de menționat faptul, că serviciile de alimentare la acest liceu, la fel sunt prestate de unul din cele 5 combinate alimentare, aflate în subordinea Primăriei mun.Chișinău. Autoritățile au încercat să mușamalizeze cazul, să dea vina pe enteroviroză și chiar să afirme că în unele cazuri elevii ar fi simulat simptomele de intoxicație.

Dar să revenim la scrisoarea anonimă… Aceasta este de un volum impresionant – 11 pagini, și conține informații despre ilegalități preponderent de ordin economic:

S-a ajuns ca statul să întrețină pe cont propriu o caracatiță mafiotă instaurată în fotolii. Lipsa totală a controlului din partea organelor de stat a procesului de achiziționare și de livrare a produselor pentru alimentarea elevilor a adus la construirea schemelor simple, dar atât de eficiente, prin care s-a furat mult, foarte mult.

afirmă autorul scrisorii.

Tot autorul, pe lîngă o descriere destul de detaliată a schemelor economice, existente în întreprinderile municipale de alimentație a elevilor, vine și cu o solicitare către dl Primar, Ion Ceban, de a stopa corupția din combinatele menționate:

adresare primar scrisoare anonima

Domnule primar Ceban, ați promis lupta cu corupția. Vrem fapte. Stopați corupția din combinate. Să răspundă în fața legii pentru delapidarea bugetului și a bunului public. Opriți-i, că ei nu se mai pot opri, atât de mult s-au obișnuit să-și împle buzunarele.

Menționăm că AO „Părinți Solidari” nu cunoaște cine este autorul/autorii scrisorii anonime, și am decis să o facem publică în speranța că autorităților municipale se vor autosesiza și vor verifica faptele expuse în textul scrisorii.