Alte 8500 kg de pere olandeze procurate la preț de 25,95 de către DETS Buiucani

Direcția Educație, Tineret și Sport Buiucani a procurat pentru grădinițele din subordine 8500 kg de pere la preț de 25,95 lei. Conform înscrierilor din sistemul MTender, contractul cu în sumă de 220 574 lei a fost încheiat la data de data de 8 aprilie 2019, iar la la data publicării acestui material, careva date privind înregistrarea contractului la Agenția de Achiziții Publice nu au fost găsite.

Achizițiia publică a fost desfășurată prin sistemul MTender, prin procedura Cererea Ofertelor de Prețuri cu licitație electronică. Valoarea estimată a lotului „Pere proaspete” a fost de 306 mii lei. Contractul urma să fie încheiat începînd cu data de 11 aprilie 2019, pînă pe data de 30 iunie 2019.

Au fost depuse patru oferte de către diferite companii. În cadrul licitației electronice, prețul cîștigător a fost coborît cu 18% față de prețul inițial oferit (25,95 lei/kg, preț inițial 31,5 lei/kg).

A prezentat oferta cu cel mai mic pret, iar actele in conformitate cu documentatia de atribuire” – astfel a argumentat DETS Buiucani atribuirea contractului către compania cîștigătiare „MELTAN” SRL, care a propus oferta „cea mai mică” pentru lotul pere proaspete. Mențiunea dată a fost introdusă în sistemul MTender la data de 08 aprilie 2019, ora 16:18, care este și data ultimilor actualizări introduse de către DETS Buiucani referitor la procedura dată.

Specificațiile tehnice ale perelor proaspete propuse de compania cîștigătoare:
Termen de păstrare IV-VI-2019.
Țara de origine: Olanda.
Producător: „Speranta” SRL. Pare cel puțin stranie denumirea romîneasca a companiei producătoare olandeze. În același timp, in R. Moldova a activat o companie cu nume identic – SRL „Speranța”, fondată în anul 1992, care a fost LICHIDATĂ.
Specificarea tehnică deplină propusă de către ofertant: Intregi, sănătoase, sînt excluse produsele atinse de putregai sau alte alterări din cauza cărora ar deveni improprii pentru consum, curate, lipsite de materii străine vizibile, fără boli, neatacate de vatamatori, făra lovituri si deteriorari, să nu prezinte umeditate exterioară anormală, să fie lipsite de mirosuri și/sau gusturi străine, cu un diametru nu mai mic de 6 cm și nu mai mare ș de 8/9cm. 29. Lăzi de mărime medie 5 -10kg.

Menționăm că recent a avut loc un scandal de proporții legat de procurarea a 4 tone de pere olandeze la preț de 36 lei/kg de către Direcția Educație, Tineret și Sport Ciocana, în urma căruia a fost demisă șefa DETS Ciocana.