Ghid anticorupție „Integritatea se învață la școală”

  • Post category:Resurse

📣Astăzi, de Ziua Internațională a Anticorupției, lansăm primul 𝙂𝙃𝙄𝘿 𝘼𝙉𝙏𝙄𝘾𝙊𝙍𝙐𝙋𝙏𝙄𝙀 pentru domeniul educației, care poate fi accesat pe următorul link https://bit.ly/41bVbIh .

🫵 Ghidul este adresat părinților, asociațiilor de părinți, cadrelor didactice și elevilor, dar și tuturor persoanelor care se confruntă cu fenomenul corupției, taxelor informale și lipsei de integritate în grădinițele și școlile din Republica Moldova.

📍📘Aici veți găsi explicații despre prevederile #legale ce vin în suportul părinților, care se opun practicilor defectuoase de a aduna bani pentru pretinsele necesități ale școlilor, care, de fapt, trebuie asigurate din bugetul de stat.

👼🚨Pentru organizația noastră lansarea 𝙂𝙃𝙄𝘿𝙐𝙇𝙐𝙄 𝘼𝙉𝙏𝙄𝘾𝙊𝙍𝙐𝙋𝙏𝙄𝙀 reprezintă un pas important în lupta împotriva corupției și promovarea integrității în sistemul educațional.


ℹ️Acest ghid a fost realizat în cadrul proiectul „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de European Union in the Republic of Moldova și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) Partener al proiectului în orașele Criuleni și Șoldănești este AO „Părinți Solidari”, care în colaborare cu AO „Renașterea-C” și Centrul de Justiție Socială „ECHITATE”, implementează proiectul „Tînăra generație spune NU corupției”.