Mecanismul 2% – Susține organizația care te reprezintă

Ce este Mecanismul 2%?

Mecanismul 2% (Legea 2%) este mecanismul prin care persoanele fizice pot susține Organizațiile Nonguvernamentale (ONGuri), prin direcționarea către acestea a 2% din impozitul pe venit deja achitat în anul precedent. Mecanismul dat este GRATUIT și nu implică cheltuieli suplimentare din partea persoanelor fizice, iar 2 % din impozitul de venit se redirecționează către beneficiar de la bugetul de stat.

Cum redirecționăm 2% către AO „Părinți Solidari” ?

Procesul de redirecționare se realizează prin depunerea declarației cu privire la impozitul pe venit (Formularul CET 18) și completarea în câmpul M1 (ultima din formularul declarației) a codului fiscal (IDNO) al AO „Părinți Solidari” – 1016620007652.

Declarația cu privire la impozitul pe venit poate fi depusă în termen până la 30 aprilie 2021:

  • personal;
  • online (cu aplicarea semnăturii electronice).

Dacă depuneți declarația personal, e necesar: 

  • să vă prezentați cu buletinul de identitate la cel mai apropiat Serviciu Fiscal de Stat (indiferent de domiciliul pe care îl ai) . Este important să aveți la dumneavoastră buletinul de identitate
  • să cereți declarația precompletată (formularul CET 18);
  • să solicitați ca în câmpul M1 să fie indicat codul fiscal al AO „Părinți Solidari” – 1016620007652.

În cazul în care sunteți posesorul semnăturii electronice, aveți și posibilitatea de a redirecționa online:

  • prin intermediul serviciului „Declarație electronică”, serviciu care permite previzualizarea, modificarea și transmiterea Declarației cu aplicarea semnăturii mobile și electronice, accesând portalul www.servicii.fisc.md;

Important:

  • Una dintre condițiile de validare a desemnării procentuale este lipsa datoriilor la impozitul pe venit. Modul de verificare a lipsei datoriilor îl găsiți AICI !
  •  În cazul completării online a Formularului este nevoie de semnătura electronică. Semnătura electronică mobilă poate fi obținută gratuit la operatorii de telefonie mobilă.

Vedeți și instrucțiunile video ale Serviciului Fiscal de Stat de completare a secțiunii cu privire la desemnarea procentuală din declarația cu privire la impozitul pe venit.

Dacă au rămas neclarități privind mecanismul 2% sau procedurile de completare a declarației cu privire la impozitul pe venit în privința desemnării procentuale, ne puteți scrie la adresa de email parintisolidari@gmail.com sau pe pagina de FB Părinți Solidari.

Distribuie

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex

Scrie-ți părerea

comentarii